Terug naar overzicht

Derde FD Gazellen award voor Dutch Food Concepts

Noordwijk – Voor het derde jaar op rij heeft het Noordwijkse Dutch Food Concepts een FD Gazellen award gewonnen. Daarmee behoort het bedrijf dat enkele jaren geleden startte met het verkopen van stroopwafels in Amerika wederom tot de groep snelst groeiende bedrijven van Nederland. Eigenaar Joost Kling “Het is een mooie erkenning. Samen met mijn compagnon Desiree van Arkel vind ik vooral het feit dat het elk jaar lukt om door te groeien heel bijzonder.”

Sinds de oprichting van Dutch Food Concepts, vier jaar geleden, bakt het cateringmerk elk jaar meer en meer stroopwafels, poffertjes en oliebollen op bekende locaties in Nederland en ver daarbuiten. “In de eerste jaren waren wij vooral bekend met het bakken van stroopwafels. Ondertussen ontwikkelen en exploiteren wij steeds meer food concepten door heel Nederland en regelmatig ook buiten Nederland. De groei komt vooral voort uit het constant zoeken naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe concepten en nieuwe locaties om mee samen te werken.”

De concepten van Dutch Food Concepts zijn bijvoorbeeld te vinden op de Keukenhof, binnen Madurodam, Circuit Park Zandvoort of Amsterdam RAI. “Het afgelopen jaar is daarbij bijvoorbeeld ook de samenwerking met het World Forum veel intensiever geworden. Natuurlijk zijn wij ook afhankelijk van de groei van deze locaties”, beseft ook mede-eigenaresse Desiree van Arkel. “Maar wij blijven het bijzonder vinden dat wij samen met deze locaties mogen blijven doorontwikkelen.”

FD Gazellen
De ondernemerswedstrijd, georganiseerd door het Financieel Dagblad, beoordeelt bedrijven naast omzetgroei op financiële gezondheid en personeelsgroei. Dit zijn drie pijlers waarop Dutch Food Concepts voor het derde jaar op rij ruim voldoende scoort. Naast de categorie ‘kleine bedrijven’ waar Dutch Food Concepts zich in bevindt, kent de wedstrijd ook FD Gazellen in de categorieën ‘middelgrote’ en ‘grote’ bedrijven.

Toekomstige groei
“De groei is en blijft geen prioriteit voor ons. De ontwikkeling en de verdere professionalisering van ons bedrijf wel. Voor het komende jaar verwachten wij steeds meer locaties ook van conceptuele adviezen te voorzien. De wereld van de evenementencatering ontwikkeld snel en de ervaring van de afgelopen jaren brengen wij graag in advies en coaching naar onze klanten of nieuwe potentiele locaties.

De fysieke FD Gazellen award is Donderdag 14 november aan Dutch Food Concepts uitgereikt.

 

Event Manager Stagiair(e) Keukenhof

Dutch Food Concepts zoekt voor de periode feb – juli 2016 een event manager (stagiair). De geschikte kandidaat sluit zich voor minimaal een half jaar aan binnen ons enthousiaste team van Event Managers. Wij zoeken een stagiair die het verschil wil maken en wil proeven hoe het leven als event manager smaakt.

September Beursmaand

September voelt, waarschijnlijk voor veel bedrijven, als een start van het nieuwe seizoen. Je medewerkers/collega’s zijn weer fris en fruitig teruggekomen van een welverdiende vakantie. Ook ons team is gedurende de schoolvakanties niet compleet geweest, maar het gevoel van een nieuwe start ervaren wij zelden. De maanden juli, augustus en september staan vol met de leukste events, festivals en beurzen, net zoals alle andere maanden.

"This is actually my favourite booth", jubelt Gary Kayye, de razende reporter van de topbeurs (ISE) in de RAI vorige week. "This is pure magic!" Onze Jessica laat in dit interview de fijne kneepjes van het vak zien.

Overige blogs

 

Voor Capgemini op Tech-beurs

'Do you want a cookie with your Java?'

Uit naam van het grote technologiebedrijf Capgemini deelden we verse stroopwafels uit voor bezoekers van de European Women in Tech Conference 2016 in RAI Amsterdam. Een bruisende beurs met veel inspirerende (en hongerige:) mensen!

Scholieren gezocht voor diverse werkzaamheden!

Bij ons op kantoor hebben wij regelmatig werk liggen waar wij nu niet aan toe komen. Bijvoorbeeld het schoonmaken van onze gebruikte bakspullen, het inpakken van relatiegeschenken of het stickeren van pakjes. Hiervoor zijn wij op zoek naar 1 of meerdere scholieren die regelmatig na schooltijd een paar uurtjes willen werken.

Speciale reis-unit in gebruik!

Deze week hebben we voor het eerst onze mobiele reis-unit in gebruik genomen. Op een beurs in Londen, voor Exact Online. Deze inklapbare aanwinst hebben we ontwikkeld voor 'special projects' binnen en buiten Europa.