Terug naar overzicht

Derde FD Gazellen award voor Dutch Food Concepts

Noordwijk – Voor het derde jaar op rij heeft het Noordwijkse Dutch Food Concepts een FD Gazellen award gewonnen. Daarmee behoort het bedrijf dat enkele jaren geleden startte met het verkopen van stroopwafels in Amerika wederom tot de groep snelst groeiende bedrijven van Nederland. Eigenaar Joost Kling “Het is een mooie erkenning. Samen met mijn compagnon Desiree van Arkel vind ik vooral het feit dat het elk jaar lukt om door te groeien heel bijzonder.”

Sinds de oprichting van Dutch Food Concepts, vier jaar geleden, bakt het cateringmerk elk jaar meer en meer stroopwafels, poffertjes en oliebollen op bekende locaties in Nederland en ver daarbuiten. “In de eerste jaren waren wij vooral bekend met het bakken van stroopwafels. Ondertussen ontwikkelen en exploiteren wij steeds meer food concepten door heel Nederland en regelmatig ook buiten Nederland. De groei komt vooral voort uit het constant zoeken naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe concepten en nieuwe locaties om mee samen te werken.”

De concepten van Dutch Food Concepts zijn bijvoorbeeld te vinden op de Keukenhof, binnen Madurodam, Circuit Park Zandvoort of Amsterdam RAI. “Het afgelopen jaar is daarbij bijvoorbeeld ook de samenwerking met het World Forum veel intensiever geworden. Natuurlijk zijn wij ook afhankelijk van de groei van deze locaties”, beseft ook mede-eigenaresse Desiree van Arkel. “Maar wij blijven het bijzonder vinden dat wij samen met deze locaties mogen blijven doorontwikkelen.”

FD Gazellen
De ondernemerswedstrijd, georganiseerd door het Financieel Dagblad, beoordeelt bedrijven naast omzetgroei op financiële gezondheid en personeelsgroei. Dit zijn drie pijlers waarop Dutch Food Concepts voor het derde jaar op rij ruim voldoende scoort. Naast de categorie ‘kleine bedrijven’ waar Dutch Food Concepts zich in bevindt, kent de wedstrijd ook FD Gazellen in de categorieën ‘middelgrote’ en ‘grote’ bedrijven.

Toekomstige groei
“De groei is en blijft geen prioriteit voor ons. De ontwikkeling en de verdere professionalisering van ons bedrijf wel. Voor het komende jaar verwachten wij steeds meer locaties ook van conceptuele adviezen te voorzien. De wereld van de evenementencatering ontwikkeld snel en de ervaring van de afgelopen jaren brengen wij graag in advies en coaching naar onze klanten of nieuwe potentiele locaties.

De fysieke FD Gazellen award is Donderdag 14 november aan Dutch Food Concepts uitgereikt.

 

Sportief en smakelijk weekend!

Dit weekend was een sportief en smakelijk weekend voor Dutch Food Concepts. Oliebollen voor het oud & nieuw feest van de Sassenheimse Tennis Vereniging STV, poffertjes, popcorn en suikerspinnen voor Ter Leede en ten slotte zie je ons bij Zweten & Eten in Lisse voor nog meer sportief genot. Genieten!

Vliegend naar 2020

Wat is 2019 weer voorbij gevlogen... Een jaar van ontelbaar veel stroopwafels, poffertjes, wraps en oliebollen. Een jaar met reizen naar Adelaide, Oman, Washington, Boston en fantastisch mooie plekken dicht bij ons kantoor. En een jaar met een hoop blije en gelukkige gezichten. Namens ons hele team willen wij iedereen bedanken voor de opdrachten en de support! Wij gaan ons vast voorbereiden op een nog beter 2020!

Nieuwe aanwinsten

We hebben drie van deze chalets aangeschaft! Vandaag binnen, dit weekend voor het eerst in gebruik. Vanuit onze gezellige chalets serveren wij warme poffertjes, stroopwafels, snert, rookworst, broodjes kroket en glühwein! Laat die gezellige kerstperiode maar beginnen!

Overige blogs

 

Een heerlijke zoute beurssnack

Tijdens de IBC, de grootste broadcasting beurs van Nederland, hebben wij een mooie stand mogen ondersteunen met ons popcornconcept. Een heerlijk zoute snack voor alle standbezoekers, met zowel een gepersonaliseerde unit als verpakkingen. Als dat geen lekkere boodschap voor je (potentiële) klanten is!

Spooky (suiker)spinnen!

Tijdens Halloween was miniatuurpark Madurodam volledig omgetoverd tot 'spookstad'. En daarin konden onze concepten natuurlijk niet ontbreken. Van een suiker-spinnenweb tot enge spinnen en pompoenen, aan alles is gedacht. BRRR... durf jij te komen?

Vernieuwd recept Belgium Waffles

Na een uitgebreide periode van zoeken, testen en proeven hebben we het eindelijk gevonden; het nieuwe recept voor onze verse Luikse wafels. En wij kunnen al geen genoeg meer krijgen. Wanneer mogen we ze aan jullie laten proeven?