Terug naar overzicht

Derde FD Gazellen award voor Dutch Food Concepts

Noordwijk – Voor het derde jaar op rij heeft het Noordwijkse Dutch Food Concepts een FD Gazellen award gewonnen. Daarmee behoort het bedrijf dat enkele jaren geleden startte met het verkopen van stroopwafels in Amerika wederom tot de groep snelst groeiende bedrijven van Nederland. Eigenaar Joost Kling “Het is een mooie erkenning. Samen met mijn compagnon Desiree van Arkel vind ik vooral het feit dat het elk jaar lukt om door te groeien heel bijzonder.”

Sinds de oprichting van Dutch Food Concepts, vier jaar geleden, bakt het cateringmerk elk jaar meer en meer stroopwafels, poffertjes en oliebollen op bekende locaties in Nederland en ver daarbuiten. “In de eerste jaren waren wij vooral bekend met het bakken van stroopwafels. Ondertussen ontwikkelen en exploiteren wij steeds meer food concepten door heel Nederland en regelmatig ook buiten Nederland. De groei komt vooral voort uit het constant zoeken naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe concepten en nieuwe locaties om mee samen te werken.”

De concepten van Dutch Food Concepts zijn bijvoorbeeld te vinden op de Keukenhof, binnen Madurodam, Circuit Park Zandvoort of Amsterdam RAI. “Het afgelopen jaar is daarbij bijvoorbeeld ook de samenwerking met het World Forum veel intensiever geworden. Natuurlijk zijn wij ook afhankelijk van de groei van deze locaties”, beseft ook mede-eigenaresse Desiree van Arkel. “Maar wij blijven het bijzonder vinden dat wij samen met deze locaties mogen blijven doorontwikkelen.”

FD Gazellen
De ondernemerswedstrijd, georganiseerd door het Financieel Dagblad, beoordeelt bedrijven naast omzetgroei op financiële gezondheid en personeelsgroei. Dit zijn drie pijlers waarop Dutch Food Concepts voor het derde jaar op rij ruim voldoende scoort. Naast de categorie ‘kleine bedrijven’ waar Dutch Food Concepts zich in bevindt, kent de wedstrijd ook FD Gazellen in de categorieën ‘middelgrote’ en ‘grote’ bedrijven.

Toekomstige groei
“De groei is en blijft geen prioriteit voor ons. De ontwikkeling en de verdere professionalisering van ons bedrijf wel. Voor het komende jaar verwachten wij steeds meer locaties ook van conceptuele adviezen te voorzien. De wereld van de evenementencatering ontwikkeld snel en de ervaring van de afgelopen jaren brengen wij graag in advies en coaching naar onze klanten of nieuwe potentiele locaties.

De fysieke FD Gazellen award is Donderdag 14 november aan Dutch Food Concepts uitgereikt.

 

Corona-update

Even een ander berichtje dan dat jullie van ons gewend zijn. Het is een vervelende en rare periode. Een periode met een hoop nieuwe plannen, waarin we geen stap achteruit, maar juist drie stappen vooruit wilden doen. Maar we hebben (een beetje...) geduld. Achter de schermen blijven we met ons team werken aan de lekkerste projecten. We kunnen niet wachten om dit aan jullie te laten zien!

#Staypositive #Events #Horeca #DutchFoodConcepts

Tappen en happen

Waar het bier rijkelijk vloeit, krijgen mensen ook flinke trek. Onze cateringconcepten werden dan ook met open armen ontvangen tijdens het Bockbierfestival in de Beurs van Berlage. De bezoekers konden bovendien niet alleen proeven van nieuwe biercreaties, maar ook van enkele culinaire primeurs van Dutch Food Concepts!

"This is actually my favourite booth", jubelt Gary Kayye, de razende reporter van de topbeurs (ISE) in de RAI vorige week. "This is pure magic!" Onze Jessica laat in dit interview de fijne kneepjes van het vak zien.

Overige blogs

 

Happy birthday KLM!

HIEP HIEP HOERA! Deze week bestaat KLM Royal Dutch Airlines 100 jaar. En dat vieren wij in de USA lekker met ze mee. Wij bakken onze verse stroopwafels in New York, Washington en eindigen het feestje op het vliegveld van San Francisco. Wat een traktatie! Trots op ons team.

Cut the crêpe @ Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag maakten wij met de PoffertjesBar en het CrêpesHouse onze opwachting tijdens de SOV Studiedag in Beverwijk. Een groots opgezette studiedag bij het Kennemer College, voor docenten van middelbare scholen. 
 

Voor Schiphol naar China!

Dutch Food Concepts is all over the world! Deze week zijn onze collega's uitgewaaid naar onder andere Brussel, Amerika én naar China! Laatstgenoemde bestemming is toch wel andere koek, zo bleek al in de voorbereiding. Maar het was alle moeite meer dan waard!