Terug naar overzicht

Derde FD Gazellen award voor Dutch Food Concepts

Noordwijk – Voor het derde jaar op rij heeft het Noordwijkse Dutch Food Concepts een FD Gazellen award gewonnen. Daarmee behoort het bedrijf dat enkele jaren geleden startte met het verkopen van stroopwafels in Amerika wederom tot de groep snelst groeiende bedrijven van Nederland. Eigenaar Joost Kling “Het is een mooie erkenning. Samen met mijn compagnon Desiree van Arkel vind ik vooral het feit dat het elk jaar lukt om door te groeien heel bijzonder.”

Sinds de oprichting van Dutch Food Concepts, vier jaar geleden, bakt het cateringmerk elk jaar meer en meer stroopwafels, poffertjes en oliebollen op bekende locaties in Nederland en ver daarbuiten. “In de eerste jaren waren wij vooral bekend met het bakken van stroopwafels. Ondertussen ontwikkelen en exploiteren wij steeds meer food concepten door heel Nederland en regelmatig ook buiten Nederland. De groei komt vooral voort uit het constant zoeken naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe concepten en nieuwe locaties om mee samen te werken.”

De concepten van Dutch Food Concepts zijn bijvoorbeeld te vinden op de Keukenhof, binnen Madurodam, Circuit Park Zandvoort of Amsterdam RAI. “Het afgelopen jaar is daarbij bijvoorbeeld ook de samenwerking met het World Forum veel intensiever geworden. Natuurlijk zijn wij ook afhankelijk van de groei van deze locaties”, beseft ook mede-eigenaresse Desiree van Arkel. “Maar wij blijven het bijzonder vinden dat wij samen met deze locaties mogen blijven doorontwikkelen.”

FD Gazellen
De ondernemerswedstrijd, georganiseerd door het Financieel Dagblad, beoordeelt bedrijven naast omzetgroei op financiële gezondheid en personeelsgroei. Dit zijn drie pijlers waarop Dutch Food Concepts voor het derde jaar op rij ruim voldoende scoort. Naast de categorie ‘kleine bedrijven’ waar Dutch Food Concepts zich in bevindt, kent de wedstrijd ook FD Gazellen in de categorieën ‘middelgrote’ en ‘grote’ bedrijven.

Toekomstige groei
“De groei is en blijft geen prioriteit voor ons. De ontwikkeling en de verdere professionalisering van ons bedrijf wel. Voor het komende jaar verwachten wij steeds meer locaties ook van conceptuele adviezen te voorzien. De wereld van de evenementencatering ontwikkeld snel en de ervaring van de afgelopen jaren brengen wij graag in advies en coaching naar onze klanten of nieuwe potentiele locaties.

De fysieke FD Gazellen award is Donderdag 14 november aan Dutch Food Concepts uitgereikt.

 

Tijd voor oliebollen

Ons oliebollenconcept is klaar voor een nieuw seizoen. Ook dit jaar. Ook nu gaan we door heel het land oliebollen uitdelen! 
En dat kan ook bij jou. Wil jij je belangrijkste klanten, medewerkers of leveranciers bedanken voor het afgelopen jaar? Onze foodtruck rijdt door heel Nederland om de lekkerste bollen uit te delen. Volledig naar jullie wensen én mogelijk in de eigen huisstijl. En dit natuurlijk met gepaste Corona-maatregelen. Klinkt lekker toch?

Foodtruck uitbreiding

Net voor de corona-uitbraak hebben we twee foodtrucks aan ons wagenpark toegevoegd. Op maat gemaakt én echte eye-catchers voor de grote events. Hoe cool is dat! Dit voorjaar hebben we mooie locaties gevonden voor onze rijdende concepten. Zo is vanaf juni onze Citroën foodtruck het horeca bij Space Expo en zal de Volkswagen tien dagen lang scholieren blij gemaakt bij 'Musicals in Hangaar 2'. 
Wil jij ook zo'n gave truck als horeca-punt op jouw locatie? Neem contact met ons op. 

Afsluiting Keukenhof 2018

Keukenhof 2018 gaat de boeken in als weer een fantastisch seizoen. Gisteravond is het Keukenhof-seizoen smakelijk afgesloten met een (klein) hapje en drankje. Alle toppers, wel of niet op de foto, bedankt!

Overige blogs

 

Blog Joost Kling

Bijzondere week voor Eatdutchwaffles. Na een lange aanloop begint komende week een vernieuwde samenwerking met KLM. Vanaf 1 mei krijgen reizigers op alle intercontinentale vluchten een gratis stroopwafel van Eatdutchwaffles. Toevallig in de week dat ... 

Stagiaires gezocht!

Marketing-, sales- of Event management-ervaring opdoen in een groeiende organisatie die altijd in beweging is? Echt proeven van het werkende leven? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste stagiair(es) die ons team komt versterken. Zoek jij een stageplaats in een jong en snel groeiend bedrijf? Hap dan snel toe!

Crêperie

Naast de Poffertjesboerderij zijn ook de Crêperie en het Stroopwafelhuis voorbeelden van de DFC-succesformule op Keukenhof. Twee sfeervolle locaties, waar op een minimale oppervlakte een maximale sfeerbeleving is neergezet. Twee concepten met eenzelfde kracht: modern ambachtelijke producten, direct voor de neus van de klant bereid. 

De pop-up stores zijn een commerciële aanvulling en aanvulling op de entertainmentwaarde van de bestaande restaurants in de Keukenhof.