Terug naar overzicht

Never waste a good crisis

Welke aanpassingen heb je gedaan om je bedrijf gezond te houden/meer rendement te krijgen?
In februari 2019 cancelde diverse internationale klanten hun cateringopdrachten. Halverwege april hadden wij onze eerste reorganisatie achter de rug. Tijdelijke contracten zijn niet verlengd, veel abonnementen en verzekeringen tegen het licht gehouden. Ook veel opdrachten die niet voldoende bijdrage leverde aan de winstgevendheid van ons bedrijf zijn geschrapt.

Onze mensen zijn gelukkig creatief en flexibel. Wij zijn bedrijfsconcepten voor externe partijen gaan ontwikkelen en pakken ook veel externe marketingactiviteiten op. Zo halen wij toch nog wat omzet binnen en gebruiken wij de kennis die binnen ons bedrijf aanwezig is.

Wat is voor jou in bedrijfseconomisch opzicht de belangrijkste les van de coronacrisis?
Eerlijkheid in ons ondernemerschap. Klanten, leveranciers en personeel hebben wij altijd geïnformeerd over de situatie binnen ons bedrijf. Doodeng om relaties te bellen met de boodschap dat we rekeningen niet konden betalen. Maar alle relaties bleven ons hierdoor wel vertrouwen en met ons meedenken om samen een oplossing te vinden voor de problemen.

Never waste a good crisis, dus corona is zowel een ramp als een zegen? Wat was jouw ramp en wat jouw zegen?
De crisis is te zwaar om van een zegen te spreken. Alle buffers zijn weg, waardoor wij nog veel scherper naar toekomstige projecten moeten kijken. Wel sta ik nu vaker stil bij het jongensboek dat wij met ons bedrijf hebben geschreven. In 2019 was ik in dezelfde week in Adelaide (Australië) en Washington (Amerika) om stroopwafels te bakken. We hebben gewoon een fantastisch bedrijf. Ik kan niet wachten om dat allemaal weer op te pakken.

Artikel gepubliceerd in 'INTO business Duin- en Bollenstreek - editie lente 2021'. 

 

Logistiek medewerker gezocht!

Klaar met school, maar nog geen plannen voor het komende jaar? Wij hebben een leuke werkplek voor een Logistiek medewerker met voldoende kansen om door te groeien binnen ons bedrijf. Ben jij iemand die op zoek is naar een uitdaging en ervaring wil opdoen in de horeca, evenementenbranche of festivalwereld? Lees dan snel verder.

Movie time!

Op een prachtige lentedag hebben we (door Delano Videoproducties) een film laten maken van ons werk op Keukenhof. Smullen maar!

Medewerkers gezocht!

OPROEP!!! Wij zoeken versterking (vanaf 17 jaar) voor onze teams op twee wereldberoemde toplocaties: Keukenhof en Madurodam! 
Ben jij op zoek naar een lekkere bijbaan? Of ken je iemand die graag in de horeca wil werken?

Overige blogs

 

Derde FD Gazellen award voor Dutch Food Concepts

Noordwijk – Voor het derde jaar op rij heeft het Noordwijkse Dutch Food Concepts een FD Gazellen award gewonnen. Daarmee behoort het bedrijf dat enkele jaren geleden startte met het verkopen van stroopwafels in Amerika wederom tot de groep snelst groeiende bedrijven van Nederland. Eigenaar Joost Kling “Het is een mooie erkenning. Samen met mijn compagnon Desiree van Arkel vind ik vooral het feit dat het elk jaar lukt om door te groeien heel bijzonder.”

Gezocht: Event Manager

Ben jij een eventbeest met het DNA van een stressbestendige, organisatorische duizendpoot? Iemand die energie krijgt van pittige last-minute uitdaging en tegelijk bereid is om keihard te werken in een snel groeiend bedrijf? Dan zoeken wij jou! 

Oliebollenseizoen geopend!

Oudejaarsborrel of nieuwjaarsreceptie? Medewerkers of zakenrelaties verrassen? Bij Dutch Food Concepts is de oliebolgekte losgebarsten! Je kunt bij ons elke dag (t/m 8 januari) terecht voor heerlijke Oliebolls, in kleine en grote hoeveelheden, met of zonder rozijnen. Bestel ze hier