Terug naar overzicht

Even iets anders; ons tv-avontuur!

Door Silvie Griekspoor, medewerker Marketing en Communicatie

De kantoortelefoon gaat af. Mijn sales-collega neemt op en al pratend loopt hij door het kantoor. Al snel komt hij met een veel te brede glimlach mijn kantoor binnen. Vol trots vertelt hij me over de aanvraag voor poffertjes en Luikse wafels tijdens een spelshow op RTL 4: Holland - België. Een klus die ons op het lijf geschreven is, in een vrij nieuwe omgeving. Vanuit marketingoogpunt is dit een opdracht waar ik zelf graag bij ben. Onze units staan regelmatig op de meest uitzonderlijke locaties, zoals New York, Shanghai en Oman. Maar ook dicht bij huis maken we vaak uitzonderlijke opdrachten mee, zoals deze klus.

Anderhalve week na het telefoontje is het al tijd voor de opnames. De studio’s van Aalsmeer zijn voor mij als onervaren tv-marketeer een ervaring op zich. In het gebouw bevindt zich een casino, een uitgaansgelegenheid, restaurants en zelfs een bioscoop. Vol trots zie ik het bordje ‘Artiesteningang’ voor ons staan. Mocht ik nooit een BN’er worden, heb ik toch één keer een artiesteningang gebruikt.

Een Tv-studio is geen plek waar wij als bedrijf vaak komen. Vanaf de bank weet je niet wat voor operatie zich achter de schermen afspeelt. Deze show speelt zich af in een enorme loods, waarin een Nederlands/Belgisch decor staat. Achter het decor staan nog twee enorme vrachtwagens verstopt, die ze gebruiken voor de regie. Als je dat nog nooit gezien hebt, is dat toch een vreemd gezicht.

Nog geen half uur na binnenkomst staan onze authentieke cateringunits klaar voor de generale repetitie. Slechts één van de twee concepten zal per aflevering zijn intrede maken. Elke aflevering strijdt team Holland tegen team België. Gaat de winst naar de Belgen, trakteren we het team op verse Luikse wafels. Winnen (zoals gewoonlijk) de Nederlanders? Dan zijn het poffertjes die we uitdelen aan het Hollandse team.

De tijd tussen de generale repetitie en ons daadwerkelijke ‘optreden’ staat voornamelijk in het teken van wachten. In de visagie-ruimte kijken we mee naar de hilarische en hysterische spelshow. Met Gerard Joling, Katja Schuurman en Ruben Nicolai is het een drukte van jewelste. Elke vraag mondt uit in een grap, gevolgd door een lachpartij van minimaal vijf minuten. Je begrijpt wat dit betekent voor opname- en wachttijd. Maar dat is tv.

Terwijl de show nog volop bezig is, zoeken mijn collega en ik een plekje om onze meegebrachte salade op te eten. Meerdere mensen lopen langs, kijken ons enigszins vreemd aan en wensen ons smakelijk eten. Aan het eind van de maaltijd verklaard een vriendelijke dame de eerdere vreemde gezichten. Ze vertelt over de bedrijfskantine en de heerlijke maaltijd die ze daar serveerden: biefstuk met friet. Lichtelijk teleurgesteld in onze simpele salade kijken mijn collega en ik elkaar lachend aan. Ook dit kan alleen in televisieland. 

Het hele opnameproces herhaalt zich vier keer. Elke show wachten we vol spanning op het finalespel. Pas bij de allerlaatste vraag van het programma is bekend welk concept zijn moment of fame beleeft. En de spanning is ook bij de te producent zien. Waar dat bij de producent door de nauwkeurige timing komt, had dat bij ons een compleet andere reden. Winst van team België betekend namelijk een ontmoeting met een knappe verschijning: teamcaptain Louis Talpe, ook wel bekend als Mega Toby!

Elke opname was een feestelijk event op zich, waar je enorm veel energie en waardering van krijgt. En nu zit er niks anders op dan kijken naar het eindresultaat. Onze prachtige concepten, vier zaterdagen te zien op televisie. Dat ons werk maar smakelijke zendtijd mag opleveren!

 

DFC in Oman

Wat brengt ons bedrijf Dutch Food Concepts onze collega's toch op speciale plekken op de wereld. Nu zijn collega's Joost en Silvie op weg naar Muscat (Oman) om van daaruit door te reizen naar havenstad Sohar voor de warmste haringparty ter wereld! #workhardplayhard #stroopwafelavontuur #wereldveroveraars

Poffertjes en stroopwafels in Genève

PoffertjesBar goes international! In het prachtige Zwitserland hebben we gisteravond heerlijk verse poffertjes én stroopwafels uitgedeeld. Ter ere van Koningsdag was de volledige Nederlands-Zwitserse ambassade aanwezig voor een feestelijke Hollandse borrel aan het meer van Géneve!

Uitdelen maar!

Tijdens een docentendag hadden wij een uur om poffertjes en crêpes uit te delen aan hongerige docenten. Na die lunchdrukte offerde onze Dave zich op om de buurvrouwen van Johnny's Burger te trakteren op verse zoetigheid...

Overige blogs

 

Poppin' festival vibes

Het zonnetje op je gezicht, een drankje in je hand en heerlijke muziek in je oren. En wat is dan fijner dan een vers portie popcorn, gewoon naar je toe gebracht! Onze belly-trays zijn de droom van iedere festival-ganger!

Foodtruck uitbreiding

Net voor de corona-uitbraak hebben we twee foodtrucks aan ons wagenpark toegevoegd. Op maat gemaakt én echte eye-catchers voor de grote events. Hoe cool is dat! Dit voorjaar hebben we mooie locaties gevonden voor onze rijdende concepten. Zo is vanaf juni onze Citroën foodtruck het horeca bij Space Expo en zal de Volkswagen tien dagen lang scholieren blij gemaakt bij 'Musicals in Hangaar 2'. 
Wil jij ook zo'n gave truck als horeca-punt op jouw locatie? Neem contact met ons op. 

Stage-ervaring Eline Prins

“Ik heb binnen Dutch Food Concepts een meeloopstage van zes weken achter de rug. En meelopen betekende niet op kantoor een beetje toekijken. Ik heb aan de ene kant daadwerkelijk hard meegewerkt tijdens evenementen en aan de andere kant mocht ik aansluiten bij sales-gesprekken en strategische overleggen. Hierdoor heb ik de mogelijkheid gekregen om écht te proeven van de werkwijze van dit bedrijf.”